PDA

View Full Version : Site kurmayı nasıl öğrenebilirim?


admin
02-19-2016, 05:21 PM
Site kurmayı nasıl öğrenebilirim?

www.sitekurmak.net/site-nasil-yapilir (http://www.sitekurmak.net/site-nasil-yapilir/)

Normalde bir site kurabilmek için PHP veya ASP.net gibi programlama dillerine hakim olmanız gerekiyor. Ancak geliştirilen ve ücretsiz bir şekilde sunulan CMS sistemleri sayesinde bu dillere hakim olmadan da profesyonel siteler kurabilirsiniz. CMS sistemleri sitenizi kurup, istediğiniz gibi yönetebilmenizi sağlayan yazılımı ifade ediyor. Dünyada en çok kullanılan yazılım ise Wordpress. Daha sonra Joomla geliyor. İkisinin en büyük farkı, wordpress sistemin daha kolay ve anlaşılır bir yönetim sistemin olması. Aynı zamanda daha gelişmiş ve sürekli geliştirilen bir sistemi ifade etmesi.

Sitekurmak.net/site-nasil-yapilir

Biz hangisini tavsiye ediyoruz?

Daha önce site kurmadıysanız, elbette ki wordpress ile işe başlamanız gerekir. Aslında site kurma konusunda deneyimli ve bilgi sahibi olanlar da wordpressi seçerler. Çünkü bunun alternatifi yok gibi. Hatta yok diyebiliriz. Gelişmiş bir sistemi ifade eder. Birçok temaya ve eklentiye sahiptir. Haber, e-ticaret, forum gibi profesyonel siteler kurulabilir. Öğrenmesi de çok kolay!

Nereden öğrenebilirsiniz?

Wordpress sistemiyle alakalı birçok site makale paylaşımları yapar. Hatta bu sistemle alakalı birçok eğitim videosuna ulaşmanız da mümkündür. Sitekurmak.net üzerinden de wordpress hakkında bilgi sahibi olacağınız eğitim materyallerine ulaşabilirsiniz. Böylece kendiniz için profesyonel bir internet sitesi kurmak (http://www.sitekurmak.net/site-nasil-yapilir/) için yol katedebilir veya haber, forum ve daha başka türlü site projeleri gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet dünyasının avantajlarından faydalanmak için site kurma ve yönetme tecrübesini hemen kazanın. Daha büyük projeler için pişmeniz gerekir.