PDA

View Full Version : Hazine Dedektörü


admin
06-01-2016, 09:07 PM
Hazine Dedektörü




Yer altının görüntülenmesinde uygulanan dedektörler, elektRomanyetik dalgalar yayarak toprağın altında bulunan metallerin belirleme edilmesine imkân tanıyan elektronik cihazlardır. Dedektörler, istenilen bölgeye elektRomanyetik alan iletirler. Bu elektRomanyetik alan arasında bulunan metallerin enerjisini belirleme edebilmek için devamlı olarak radyo sinyalleri gönderir. Dedektöre ait arama bobini de dalgaların çarpma şiddeti ve geri dönüşünden yola çıkarak ebat ve derinlik hesabı yapar.

Dedektörler, çeşitlerine göre farklı metal türlerini aramaya uygulamaylanabilir, dedektör (http://www.geomekatron.com/) ile haliyle istenmeyen hedeflerin göz ardı edilmesi sağlanabilir.

Dedektöre ait bilinmesi lüzumlu olanlar;

• Dedektörler güç kaynağı olarak genellikle lityum pilleri kullanır. bununla birlikte piyasada şarjlı şekilde çalışan dedektörler de bulunmaktadır.
• Dedektörlerde iletim sinyalinin üretildiği, alınan sinyalin işlendiği ve bir cevaba dönüştürüldüğü bir kontrol kutusu bulunur.
• ElektRomanyetik alanın oluşturulduğu, dalgaların yayıldığı, arama bobininin de arka dönüş sağladığı bölgeye iletim elektRomanyetik saha ismi verilir.
• Dedektöre, isteğe göre bir hedef belirtilir, çivi bu gibi genelde demir olan istenmeyen hedefleri göz ardı etmesi sağlanır.
• Kabul edilebilecek bir hedef belirleme ettiğinde dedektörler türlü hedef reaksiyonler oluşturabilir. birileri sesli, bazıları görüntülü, birileri ise üç boyutlu görüntü reaksiyonler üretebilir.