PDA

View Full Version : Dns, Domain Taşıma İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler


admin
09-07-2016, 08:18 PM
Dns, Domain Taşıma İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

http://www.sitenasilkurulur.net/domain-transferi-nasil-yapilir

Dns taşıma işlemleri, sanal platformlar üzerinde sahip olduğunuz hak ehliyetinin yer değiştirmesini ifade eder. Aslına bakarsanız bu noktada her şeyin sanal olması bazen insanı güvensiz hissettirmektedir. Ya dns taşıma işlemi esnasında, taraflardan biri gönderdiğini, diğeri de gelmediğini iddia ederse; o zaman ne olur, gibi düşünceler zaman zaman kafamızın etrafında döner durur. Ancak sanal olana, somut yani elle tutulur olmayana karşı duyduğumuz bu güvensizlik duygusu çok yersizdir. Çünkü devletler dns taşıma (http://www.sitenasilkurulur.net/domain-transferi-nasil-yapilir) gibi işlemleri çok katı kurallara bağlamış, en ufak tavizleri bile kabul etmeyecek bir esneklik ile ayarlamıştır. Yani bu anlamda en ufak bir mağduriyetiniz ilgili şirketlerden kat be kat fazlasıyla temin edilecektir. Bunun farkında oldukları için ilgili işlemleri yaparken çok itinalı davranır, firmalar!


Sitenasilkurulur.net

Her ne kadar firmalar dikkatli davranıyorlarsa da sizler de gerekli olan özeni göstermelisiniz. Domain taşıma sırasında karşılaşabileceğiniz hatalar bazı durumlarda çok büyük olabilmektedir. Yukarıda daha çok domain taşıma zamanlarında firmaların kötü niyetli olmaları halinde ortaya çıkabileceklerden bahsettik. Ancak hiçbir taraf kötü niyetli olmadığı halde sorunların çıkması yine muhtemeldir. Böyle durumlarda ise birini sorumlu tutmak çok hakkaniyetli olmayacaktır. Sizler geminin kaptanı olarak böyle bir domain taşıma (http://www.sitenasilkurulur.net/domain-transferi-nasil-yapilir) işlemi esnasında gerekli özeni göstermiyorsanız; başkalarının da bu şekilde davranmaları çok absürt olmamalıdır. Bu kapsamda sizlere çok dikkatli olmanızı özellikle tavsiye ederiz.

Peki dikkatli olma kapsamında yapılması gerekenler tam olarak nelerdir? Bu sorusunun cevabını böylesine kısa bir makalede cevap vermeye hem gerek yoktur hem de verilse bile yetersiz kalacaktır. Bu yüzden de sizleri ayrıntılı bilgi için www.sitenasilkurulur.net web sitesine, sorunun cevabını tüm detayları ile almaya davet ediyoruz.