PDA

View Full Version : Post bariatrik cerrahi için en uygun zaman hangisidir?


admin
12-18-2017, 03:14 PM
Post bariatrik cerrahi için en uygun zaman hangisidir?

Obezite operasyonu sonrası post bariatrik cerrahi ile vücut şekillendirmeye ancak birinci yılın sonunda geçilebilir. Uzun bir dönem gibi algılansa da hastanın sağlığı ve daha başarılı sonuçlar alınması için bu süre beklenmelidir.

Bir yılın sonunda hasta detaylı bir şekilde muayene edilir. Değerleri istenilen düzeye ulaşmışsa post bariatrik cerrahi ile vücut şekillendirilmeye geçilebilir.

Obezite çeşitli cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir. Son yıllarda yaygın olan ‘Tüp Mide Ameliyatı’ (sleeve gastrektomi) ile hastalar 50 kilo ve üstünde bir kilo kaybı yaşayabilir. Hızlı bir şekilde bu kadar yüksek hacim kaybı vücut genelinde sarkmalara neden olur. Sonuç olarak hastalar zayıf ama sağlıksız (sarkmış) bir vücuda sahip olur. Vücutta oluşan deformite hastanın yaşı ve deri kalitesine göre değişir. Dinamik ve sıkı bir vücut görünümüne kavuşmaları için bir sonraki aşamaya yani oluşan sarkma ve gevşemelerin toplatılmasına geçilir.

Vücutta meydana gelen sarkma ve gevşemeler ‘Post Bariatrik Cerrahi’ ile tedavi edilir. Hastalar ilk müdahale öncesi mutlaka bilgilendirilmeli bariatrik cerrahiden haberdar edilmelidir.

Obezite operasyonu sonrası vücut deformasyonlarının en çok görüldüğü bölgeler göğüs, göbek bölgesi, kalça, bacak içi, kollar ve sırttır.

Operasyonlar hastanın ihtiyacına göre bir ya da birkaç seansta uygulanabilir. Tüm vücudu kapsayan operasyonda karın, bel ve kalçadaki sarkmalar bir arada tedavi edilir. Bu operasyonda aynı anda hastanın kendi yağ dokusu hacim kaybeden bölgeye transfer edilebilir. Fazla cilt dokusu kesilerek çıkarılır ve germe işlemi tamamlanır. Hastanın vücudunun ön bölgesine standart karın germe işlemine benzer bir işlem uygulanır. Ameliyat sonrası hastaya işleme uygun korseler giydirilir. Hastanede kalış süresi operasyona göre değişir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Gökhan Beyhan

www.gokhanbeyhan.com (http://www.gokhanbeyhan.com) / https://www.instagram.com/drgokhanbeyhan/