Kivrak bir Forum  

Go Back   Kivrak bir Forum > Kivrak Forumları > Web Site tanıtımları

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-03-2023, 02:01 PM
admin admin is offline
Administrator
 
Join Date: May 2013
Posts: 3,907
Default Afrika Örgüsü yaptırmak isteyenlere öneri: Marjinal Stüdyo

Afrika Örgüsü yaptırmak isteyenlere öneri: Marjinal Stüdyo

İstanbul'da afrika örgüsü yaptırmak istiyorsanız, tam olarak doğru adrese geldiniz. Marjinal Stüdyo sizler için en özenli şekilde afrika örgüsü gerçekleştirecektir.

Afrika örgüsü saç modellerini beğeniyorsanız ve saçınıza uygulatmaya karar verdiyseniz, hiç vakit kaybetmeden marjinalstudyo.com isimli internet adresine giriş yapabilir ve buradan firma yetkilileri ile irtibat kurabilirsiniz.

Marjinal Stüdyo bünyesinde afro dalgası da yapılmaktadır. Afro dalgası, her saç uzunluğu için yapılabilir ve kullanımı oldukça kolaydır. Örgü esnasında herhangi bir kimyasal ya da yapışkan kullanmayan Marjinal Stüdyo, saçlarınız için afro dalgası modelini en güzel şekilde uygulayacaktır.

Cornrows yaptırmak adına da yine Marjinal Stüdyo tercihinde bulunmanızı tavsiye ediyoruz. Cornrows adedini dilediğiniz gibi seçebilir ve Marjinal Stüdyo uzman ekibine yaptırtabilirsiniz.

Standart afrika örgüsü, uzun afrika örgüsü ve ince örgü gibi çeşitli seçenekler burada sizi bekliyor olacaktır. Aklınıza takılan sorulara detaylı yanıtlar almak ve randevu taleplerinizi iletmek adına, hemen 0543 766 91 85 numaralı telefonu arayabilirsiniz.



AFRİKA ÖRGÜSÜ NEDİR?

Afrika örgüsü, yerel Afrika halkının kuru, kabarık ve şekil alması güç saçlara sahip olmaları sebebiyle, kendilerine kolaylık sağlamak amaçlı ürettikleri bir saç modelidir. Zamanla Afrika’nın kültürel dünyasına da işlemiş olan bu saç modeli daha sonraları tüm dünyada bir stil olmaya başladı. Bu örgü sentetik saçları kullanarak kendi saçımızın üzerine uygulanan bir örgü sistemidir. Afrika’da çok küçük yaşlarda çok kısa saç modeli kullanılırken, belli bir yaşa gelen çocuklar Afrika örgüsü ve diğer Afrika modellerinde oluşan saçlarla kendi stillerini belirlerler. Afrika örgüsünü anlattıktan sonra diğer Afrika saç modellerini de yazı serimizin devamında başlıklar halinde anlatacağız.

Afrika örgüsü kadın erkek demeden herkesin rahatlıkla kullanacağı bir saç modelidir. Afrika örgüsü için özel üretilen sentetik saçlar kullanılır. Bunun sebebi bu saçların örgü esnasında saçınızdan kaymaması ve saçınızda ağırlık yapmaması içindir. Ayrıca saçınızın örgü uçlarına herhangi bir toka ve benzeri gereç takılmadığı için orijinal bir saç kullanıldığında bu örgüler açılacaktır. Bu özel saçlar ise örgü içinde daha kolay şekil alır ve sentetik olduğu için açılmaz. Örgünüzde herhangi bir bozulma olmadan uzun süre kullanabilirsiniz. Yalnızca kendi saçınızla örgü isterseniz bu örgülerin uçlarını bağlamadığınız müddetçe açılacaktır ve örgüler daha seyrek bir görüntü oluşturacaktır. Sonradan eklenen saçlar daha yoğun bir görüntü imkanı vermektedir.

Afrika örgüsünün bir diğer özelliği ise dilediğiniz renkleri tercih edebiliyor olmanızdır. Kahverengi, siyah, sarı,kızıl gibi ana saç renklerinin dışında kendi saçınız ne renk olursa olsun mavi, pembe, bordo, lila, yeşil ve bir saçta hayal edemeyeceğiniz kadar çok renk tercihinde bulunabilirsiniz. Dilerseniz bu renklerden istediklerinizi karıştırıp rengarenk bir saç modeline de sahip olabilirsiniz. Kendi dip saçınızla birlikte örülecek olan bu renkler, kendi saçınızın bitiş noktasından sonra yoğunluğunu gösterecek ve teniniz her ne tonda olursa olsun doğal bir ombre gibi değişik bir hava katacaktır.

En önemli noktası ise; bu saçların muhakkak profesyonel ellerde yapılması gerekiyor. Yanlış teknikle örülen saçlar dağılabilir, dip başlangıç noktaları yanlış olduğunda takılan saç aşağıya kayabilir. Takılan saçların her bir tutama doğru oranda dağıtılmaması saçınızda kopmalara sebep olabilir. Örgü en dipten başlamalıdır. Alınan tutamın altından ve üstünden ince sentetik saçlar geçirilerek örgüye başlanmalıdır. Bazı yerlerde takılan saç kendi saçınızın etrafında bombelenerek başlanır. Bu yanlış bir başlangıçtır ve eğer düzeltilmezse uzun süreli kullanım hayal olur. Dip örgünün doğru yapılmaması hem kötü bir görüntü oluşturur hem de batma hissi yaşamanıza sebep olabilir.

Uzun süreli bir kullanım için gerekli olan bir diğer şartta saçınızın uzunluğu konusunda olacaktır. Afrika örgüsü için saçınızın en az 7-8 cm uzunluğunda olması gerekiyor. Aksi halde yeterli örgü mesafesi olmayacak ve örgüler tutmayacaktır. Elbette profesyonel bir yerde yaptırmazsanız saçınızı bu şekilde de örebilirler ama kullanımı uzun olmayacaktır ancak iyi bir iş çıkarmak isteyen ve bu işi profesyonelce yapan kişiler, yapacağı saçtan memnun kalmayacağınızı bildikleri için saçınıza örgü yapmayı reddeceklerdir.

Afrikalıların bu saçı tercih etmesinin bir sebebi de kuru olan saç yapıları sebebiyle saçlarındaki sağlıksız görünümden kurtulmak. Aslında saçlarımızı yıkarken de kurularken de şekilendirirken de bir çok işlemden geçiriyoruz. Bu işlemler saçın yıpranmasına sebep oluyor. Afrika örgüsü ise saçın kendi doğal yapısını korumaya yardımcı olan besleyici bir model. Saçlarınız örgü içerisindeyken saçınızı sık sık yıkamanız gerekmeyecek. Isıyla şekil vermeye çalışmayacaksınız ve en önemlisi boya işlemini yapmanız gerekmeyecek. Bu da aslında saçınızın örgülüyken doğal bir toparlanma sürecine girmesi anlamına geliyor. Hatta yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden bir nebze de olsa koruma imkanını mümkün kılıyor. Özellikle tatil öncesi yaptırırsanız kullanım rahatlığı sebebiyle de sık sık tercih edebileceğiniz bir model. Afrika örgünüzü yaptırdıktan sonra örgülerin arasından çıkacak olan kırık saç uçlarınız makine yardımıyla temizleneceği için saçlarınızı kestirmeden kırıklarınızdan da kurtulmuş olacaksınız.

Yapım süresi seçeceğiniz modele göre biraz uzun sürebilir. Kalın örgü 2-3 saat sürerken standart ya da daha ince bir örgü tercih ederseniz 4 ila 7 saat arası bir zamanı gözden çıkarmanız gerekecek. Genellikle standart örgü tercih edilse de farklı bir görüntü için diğer seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Kullanım süresi aynı olacaktır. 3 aylık bir kullanım süresi Afrika Örgüsü için idealdir. Bu süre saçınızın uzama hızına göre daha az ya da çok olabilir. Eğer saçınız 4-5 cm kadar uzadıysa örgüler bozulmasa bile açmanız da fayda vardır. Aksi halde dipten uzayan saçlarınızı tarayamayacağınız için zamanla rastalaşmış bir görüntü oluşabilir. Bu hem kötü bir görüntüye sebep olacaktır hem de açma esnasında diplerdeki karışıklığı çözmek zaman alacaktır.

Elbette kullanım esnasında da dikkat etmeniz gereken şeyler var. Bunlardan en önemlisi kremsiz bir şampuan kullanmanız ve yıkarken şampuanı direkt olarak saçınıza sürmemeniz gerekiyor. Aksi halde saçı sabundan arındırmak zor olacaktır. Az bir şampuanı bir şişe içerisinde sulandırıp, köpük halinde uygulamalı ve saç diplerinizi parmak uçlarınızla ovuşturarak durulamalısınız. Saç diplerinizde sabun kalması kaşıntı yaşamanıza sebep olabilir. Yanlış yıkama sebebiyle saç derinizi hassaslaştırmanız veya sabun kalıntısı sebebiyle oluşan bu kaşıntı rahatsız edici olabilir. Ancak böyle bir durum söz konusu olduğunda normalinden biraz daha iyi bir durulama işlemiyle bu durumdan kurtulabilirsiniz. Eğer kepeklenme problemi yaşayacak olursanız bunun da sebebi iyi durulamamış olmanızdır. Normalde de insan saçının yapısına daha uygun olan tuzsuz ve ferah şampuanları Afrika örgüsü olan saçlarınızda da kullanmanız da fayda var. Ayrıca saçlarımıza şampuan sonrası uyguladığımız saç kremlerini Afrika saçlarında kullanmamamız gerekiyor. Saç diplerine sürülmemesi gereken bu saç kremlerini Afrika örgüsü kullandığınız süreçte de saçınızla temas ettirmenize gerek olmadığından saçlarınız doğal kendi nemi ve yağıyla beslenecektir.

Bahsi geçen uyarıları dikkate aldığınızda Afrika örgüsü sizin için büyük bir kullanım rahatlığı sağlayacaktır. Her sabah uyandığınızda saçınızı yıkamanız, kurutmanız, ısıyla şekillendirmeniz gerekmeyecek, bu durum size vakit kazandıracaktır. Afrika örgüsü yapılırken herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığı için saç sağlığı açısından da avantaj sağlayacaktır.

Afrika örgüsünü yaptırdığınız ilk birkaç gün saç diplerinde çekilme ve bundan kaynaklı bir kaşınma yaşayabilirsiniz. Hatta ilk gün biraz acı da hissedebilirsiniz ancak bunların hepsi geçicidir. Saç ilk örüldüğünde saç dipleriniz buna alışkın olmadığından yeterli esnekliğe sahip değildir bu sebeple yaşadığınız bu sıkıntılar kısa bir süre sonra geçecektir. İlk gece uyurken saçlarınızı küçük bir havlu ya da bir bezle sararak uyursanız o çekilme hissini daha az hisseder ve henüz alışmadığınız saçlarınız sebebiyle yaşadığınız ilk gün huzursuzluğunu hafif bir şekilde atlatabilirsiniz.

Afrika örgüsüyle ilgili en çok merak edilenlerden biri de saç dökülmesine sebep olup olmadığı konusu. Bir insanın günlük ortala 50-100 tel arası saçı dökülür. Afrika örgüsü içerisindeki saçınız kullanım süreniz boyunca dökülmeyecektir. Daha doğrusu dökülen saçlar örgü içerisinde kaldığı için siz döküldüğünü o an fark etmeyeceksiniz. O sebeple örgülerinizi açtığınızda gözünüze fazla görünen dökülen saçlar zaten günlük dökülmüş olan saçlarınızın toplamı olarak karşınıza çıkacak. Gözünüz dolgun saçlarınıza da alıştığından, sentetik saçları örgülerden çıkardığınızda, dökülen saçların da etkisiyle saçlarınız azalmış gibi hissedebilirsiniz. Ancak bu mümkün değil aksine bu süreçte ısı uygulamadığınız, tarakla çekiştirmediğiniz ya da ince telleri lastikle toplamadığınız saçlarınız normalinden daha fazla dökülemez. Yalnızca açma esnasında saçlarınıza sert davranırsanız bu mümkün olabilir. O sebeple örgülerinizi açarken de dikkatli davranmanız gerekiyor. Kendi saçlarınızın bittiği noktadan örgüleri kesip ince uçlu bir gereç yardımıyla saçlarınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Bu gereç bir kalem bile olabilir. Tek tek elle açmanızdan daha hızlı ve daha güvenli olacaktır.
__________________
imza: Oyun - Forum
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:06 PM.


Kivrak.net Forumlari
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.